Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Νέσις της Τράπεζας Πειραιώς...


Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Νέσις της Τράπεζας Πειραιώς...

Όπως έγινε γνωστό χθες μερίδιο κοντά στο 5% της Τράπεζας Πειραιώς απέκτησε το Fund ICT του Ρώσου Μεγιστάνα Alexander Nesis. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η είδηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την είδηση της απόκτησης του 5,6% της Τράπεζας από το Τσέχικο Fund PPF, του δισεκατομμυριούχου Petr Kellner.

Αναφορικά με τον Alexander Natanovich Nesis, γεννήθηκε το 1962 (49 ετών) στην Αγία Πετρούπολη, ενώ αποφοίτησε το 1985 από Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, με πτυχίο στη ραδιοχηµεία. Μετά την αποφοίτηση του και από το 1985 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην «Baltic factory», ενώ στις αρχές του 1990 άφησε τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή και ξεκίνησε τις δικές του επιχειρήσεις. Τα πρώτα του βήματα είχαν να κάνουνε με δραστηριότητες στον κλάδο του Ουρανίου. Μερικά χρόνια αργότερα άνοιξε σειρά επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους, ενώ το 1993 δημιούργησε τον όμιλο επιχειρήσεων με το όνομα «ICT» («Investments, Constructions, Technologies»).Η ICT έχει θυγατρικές στον κλάδο του engineering (την "Titran-Express" – που κατασκευάζει δεξαμενές και εξαρτήματα αυτοκινήτων) κυρίως τον τραπεζικό κλάδο (η ICT έχει το 50% της Nomos Bank) και άλλες εταιρείες στον κλάδο των χημικών και των κατασκευών. Επίσης, η ICT κατέχει περίπου το 28% της επιχείρησης εξόρυξης χρυσού Polymental.

Αναφορικές με το "Nomos-bank", να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2009 ήταν η 14η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ρωσία, ενώ το 2007 – 2008 το 49,99% της Ρωσικές Τράπεζας πουλήθηκαν στον άλλο μέτοχο της Πειραιώς Τράπεζας, το PPF Fund.
Στη λίστα του Forbes το 2010, ο Alexander Nesis ήταν στην 44η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στη Ρωσία και στην 721η θέση Παγκοσμίως, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 1,4δις δολάρια.
Να αναφέρουμε τέλος, ότι είναι χωρισμένος και έχει δύο παιδιά.

www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου